*Nettavisen* Nyheter.

Kollisjon mellom pilotene

Kranglingen mellom pilotene i SAS Braathens tar av. Nå melder de tidligere Braathens-pilotene seg ut av Norsk Flygerforbund.

26.01.06 11:41

Forholdet mellom de tidligere Braathens-pilotene og de tidligere SAS-pilotene har vært iskaldt helt siden de ble samlet i SAS Braathens.

Pilotene har så langt vært organisert i Norsk Flygerforbund, men både de tidligere SAS-pilotene og Braathens-pilotenen har hatt hver sin egen medlemsorganisasjon.

Over til YS
De tidligere Braathens-pilotene har tidligere truet med å melde seg ut av Norsk Flygerforbund. Nå er trusselen blitt til alvor, melder VG Nett.

- Vi går videre, og vil sannsynligvis være medlemmer av Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS) fra 1.mars, sier tillitsvalgt for Braathens-pilotene, Jan Levi Skogvang, til VG Nett.

- Umulig å sitte stille
SAS Braathens Flygerforening organiserer i overkant av 300 piloter i SAS Braathens. Styret i organisasjonen har uttrykt sterk misnøye med konflikten som har rammet SAS de siste dagene. Onsdag kveld holdt foreningen en pressekonferanse der de beklaget situasjonen som har oppstått.

- Når vi nå ser de alvorlige konsekvensene av situasjonen som har oppstått, blir det umulig å sitte stille. Som yrkesgruppe har vi et stort samfunnsansvar som må forvaltes på en skikkelig måte. Slik vi ser det gjør man ikke dette ved å forårsake så vidtrekkende konsekvenser for tredjepart, sa Jan Levi Skogvang under pressekonferansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.