Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kommentator om Giske-saken: – Ligner mer og mer på seigpining

GRANSKER: Ap-leder Jonas Gahr Støre (tv) og Aps finanspolitiske talsperson Trond Giske på Stortinget etter fremleggelsen av statsbudsjettet 2018. Nå er Giske sykmeldt, og Støre undersøker varslene mot sin nestleder.
GRANSKER: Ap-leder Jonas Gahr Støre (tv) og Aps finanspolitiske talsperson Trond Giske på Stortinget etter fremleggelsen av statsbudsjettet 2018. Nå er Giske sykmeldt, og Støre undersøker varslene mot sin nestleder. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Adresseavisens politiske redaktør Tone Sofie Aglen mener det blir stadig vanskeligere for Trond Giske å komme tilbake som Ap-nestleder.

– Jeg tror det provoserer en del at partiet er opptatt av at Giske skal få en rettferdig behandling, der hans rettssikkerhet ivaretas. For det er de som mener dette burde vært avgjort før jul, og at Giske burde fått sparken for lenge siden, sa Aglen til NRKs Dagsnytt 18 tirsdag.

Les også: Ingen Ap-avklaring om Trond Giske

Aglen ser på prosessen som nødvendig både for at Giskes støttespillere skal akseptere den og at de klarer å få en behandling som står seg for ettertiden.

– Det ligner mer og mer på seigpining, for det er stadig vanskeligere å se for seg at Trond Giske skal få nødvendig tillit og komme tilbake som nestleder, slår redaktøren fast.

Les også: Støre tar avstand fra Giskes ordbruk på Facebook

Ap-nestleder Hadia Tadjik leste høyt fra et par av varslingssakene mot Giske under partiets sentralstyremøte tirsdag, mot Støres vilje.

– Hun så det nok som nødvendig å stå fram og kanskje tvinge fram hvor alvorlig det her faktisk er. Samtidig er det også et uttrykk for at det er en partiledelse som ikke er spesielt harmonisert, sa Aglen.

URO: - Jeg ser med uro og stort alvor på varslene mot nestleder Trond Giske, sier Hans-Christian Gabrielsen, LO sjef.


LO-leder: - Godt og åpent møte

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen oppsummerte Aps sentralstyremøte som «godt» og «åpent».

LO-lederen var mildt sagt lite pratsom da han forlot Aps sentralstyremøte onsdag ettermiddag.

– Det var et godt og åpent møte, og konklusjonen fra sentralstyret ble redegjort av Jonas Gahr Støre, sa Gabrielsen til NRK.

– Utover det har jeg ingen kommentarer, la han til.

Sentralstyret i Arbeiderpartiet hadde tirsdag et fire timer langt møte om håndteringen av varslingssakene mot partiets nå fratrådte nestleder Trond Giske.

Les også: Støttespiller: - Nå ligger Trond Giske nede

(©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!