*Nettavisen* Nyheter.

Kommenterer hær-rapporten i dag

Generalinspektøren for Hæren vil i ettermiddag frigi den avgraderte granskingsrapporten om økonomistyringen i Hæren. Høyre mener rapporten lukter vondt.

01.03.05 12:56

Det skjer på en pressekonferanse i Oslo klokken 14. På grunn av stor offentlig interesse og mediepågang, har Generalinspektøren for Hæren bestemt seg for å gi en orientering av rapporten.

I forrige uke ble pressekonferansen der rapporten skulle legges frem, avlyst i tolvte time. I stedet fikk de fremmøtte pressefolkene utdelt den ugraderte delen av rapporten uten videre kommentarer. Nå velger Generalinspektør Lars J. Sølvberg å kommentere rapporten, som nå er avgradert.

Informasjonsmedarbeider i Forsvarsdepartementet Tor Borgersen, sier at departementet ikke vært involvert i prosessen med offentliggjøring av granskingsrapporten. Han benekter også. at generalinspektør Lars J. Sølvberg er pålagt munnkurv.

- Lukter vondt
Lederen for granskingskommisjonen i Hæren, BAHR-advokat Sam E. Harris, har meget nære bånd til sentrale miljøer i Ap. Høyre mener rapporten lukter vondt.

- At Sam E. Harris er gift med Jens Stoltenbergs tidligere justisminister Hanne Harlem, som er Gro Harlem Brundtlands søster, styrker ikke tilliten til rapporten, sier Martin Engeset (H), regjeringspartienes talsmann i Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget.

- Bestillingsverk
Det var generalinspektøren i Hæren, generalmajor Lars J. Sølvberg, som for en drøy måned siden engasjerte Harris som leder av utvalget som skulle granske bakgrunnen for at Hærens budsjett for 2004 sprakk med 425 millioner kroner.

Ifølge Høyres stortingsrepresentant Martin Engeset er hele rapporten et rent bestillingsverk, som er særlig egnet til å skape problemer for dagens borgerlige regjering generelt, og forsvarsministeren spesielt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.