RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kommune-nei til søndagsåpne butikker

BARE TO ER POSITIVE: Høyre-styrte Råde og Frp-styrte Ullensaker er de to eneste kommunene som er positive til at butikker kan holde åpent på søndager. (Arkivfoto).
BARE TO ER POSITIVE: Høyre-styrte Råde og Frp-styrte Ullensaker er de to eneste kommunene som er positive til at butikker kan holde åpent på søndager. (Arkivfoto). Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Av 103 uttalelser fra kommunene, går 100 imot.

Det er en samlet motstand i kommunene i Norge mot regjeringens forslag om søndagsåpne butikker – uansett partifarge til ordføreren.

Det viser de kommunale høringsuttalelsene Kommunal Rapport har gjennomgått.

Regjeringen åpner for to modeller for søndagshandel. Den ene slår fast at butikker som ønsker det, kan holde åpent på søndager. Den andre tar til orde for at kommunene skal avgjøre.

Av 103 uttalelser går 100 imot, to er for og én har ingen synspunkter til regjeringens forslag til søndagsåpne butikker.

Høyre-styrte Råde og Frp-styrte Ullensaker er de to eneste kommunene som er positive til at butikker kan holde åpent på søndager.

Alle de 37 Arbeiderparti-kommunene er imot søndagshandel. Det er også 27 Høyre-kommuner, 15 Senterparti-kommuner, 13 Krf-kommuner, 3 Frp-kommuner, 2 Venstre-kommuner og én SV-kommune. Av andre kommuner som er spurt, svarer begge nei.

Selv om argumentene mot varierer litt, handler det i hovedsak om at kommunestyrene ser søndagen som en annerledesdag – og at det bør være slik også i fremtiden. (©NTB)

Les også: Vil du ha søndagsåpne butikker? Stem her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere