Kommunen legger seg flat

- Vi setter i gang med en gang og gjennomgår våre rutiner i forbindelse med sikring av rasfarlige områder, sier byrådsleder Monica Mæland.

15.09.05 12:38

BERGEN AIRPORT HOTELL (ibergen.no): - Vi setter i gang med en gang og gjennomgår våre rutiner i forbindelse med sikring av rasfarlige områder, sa byrådsleder i Bergen, Monica Mæland på en pressekonferanse torsdag formiddag.

- I tillegg vil vi umiddelbart innhente gjennom en ekstern aktør en risiko- og sårbarhetsanalyse.

- Er det som en konsekvens av det som har skjedd at dere setter i gang dette?

- Ja, det er det.

Fylkesmannen har tidligere påpekt at Bergen Kommune mangler en risiko- og sårbarhetsrisiko. Nå får altså Fylkesmannen ønsket sitt oppfylt.

Hjem i dag
- Beboerne i den delen av rekken som har adresse Osveien vil få flytte tilbake igjen i dag. Det er rekken som ligger foran den hardest rammede, forteller Norvald Visnes , lensmann i Fana.

- Vi har nå satt ned en prosjektgruppe ledet av Svein Bollingberg som skal bistå de berørte med alt fra forsikring til midlertidig bolig. De har behov, og de vil vi så langt vi kan forsøke å etterkomme, legger byrådsleder Mæland til.

Kokepåbud opphører ved midnatt
Bergenserne må koke vannet også i dag, men fra midnatt er faren over.

- UV-anlegget ble reparert i går, men fordi det er vann ute i anlegget ennå så oppheves kokepåbudet først ved midnatt, sier Monica Mæland.

Bergenserne fikk onsdag beskjed om å koke drikkevannet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.