RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kommuner skal avgjøre kameraovervåking

Sist oppdatert:
Justisminister Odde Einar Dørum foreslår at kommuner som ønsker det skal få ansvar for å føre tilsyn med kameraovervåking.

Departementet foreslår også at kommunen selv skal bestemme om denne type overvåking krever forhåndsgodkjenning, opplyses det i en pressemelding fra Justis- og politidepartementet.

Kan unnta områder

Dette betyr at en kommune for eksempel kan bestemme at visse områder i kommunen ikke skal overvåkes, eller at det bare skal benyttes et bestemt antall kameraer.

Etter gjeldende rett er det Datatilsynet som fører tilsyn med og håndhever reglene om kameraovervåking (fjernsynsovervåking) i personopplysningsloven. Slik overvåking er meldepliktig, men ikke konsesjonspliktig.

– Forslaget er særlig begrunnet med ønsket om å la kommunene selv få en mulighet til å ta stilling til personvernspørsmål som berører innbyggerne i kommunen, sier justisminister Odd Einar Dørum i en kommentar.

Til høring

Forslaget om endring av personopplysningsloven sendes nå ut på høring. Det er en del av et omfattende arbeid med å etterkontrollere loven for blant annet å se om det er behov for lovendringer.

I den samme høringen foreslår Justisdepartementet at Statens innkrevingssentral bør overta ansvaret for å inndrive tvangsmulkt som er ilagt etter personopplysningslovens paragraf 47. I dag må tvangsmulkt inndrives på linje med andre pengekrav etter reglene i tvangsfullbyrdelsesloven.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere