RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kona innrømmer drap på Helge Irgens

Sist oppdatert:
En 30-årig kvinne innrømmer å ha drept ektemannen Helge Irgens i Sund kommune i Hordaland i fjor. Hun sier det skjedde i affekt.

Kvinnen erkjente dette i avhør, opplyser forsvareren, advokat Jannicke Keller-Fløystad, til VG.

– Hun har erkjent straffskyld for forsettlig drap, og det er en lettelse for henne å ha fått erkjent dette nå. Hun begynte sine avhør mandag, og erkjennelsen kom på torsdag. Hun sier det var noe hun gjorde i affekt, sier forsvareren.

Drapsalarm etter to måneder

61 år gamle Helge Irgens ble funnet død på soverommet i parets bolig i Sund kommune utenfor Bergen i Hordaland 25. juni i fjor. En uke etter fikk politiet muntlig vite at det var mistanke om kullos i mannens blod. Først to måneder senere gikk drapsalarmen.

Den filippinske ektefellen hans ble avhørt, men ikke siktet. Da kvinnen kom tilbake til Norge etter en ferie i Thailand 18. februar i år, ble hun pågrepet og siktet for overlagt drap. Politiet mener altså at hun planla drapet nøye.

Har nektet

Den siktede kvinnen sitter for tiden i varetekt, og hun har fram til nå nektet for å ha noe med ektemannens dødsfall å gjøre.

I etterforskningen har politiet også sikret seg elektroniske spor, og ifølge Bergens Tidende. Krimtekniske analyser skal vise at kvinnen i tiden før Irgens ble funnet død, gjorde en rekke mistenkelige søk på internett knyttet til drapsmetoder og forgiftning. Politiet skal mene at disse søkene kan knyttes direkte til kvinnen.

Saken oppdateres.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere