*Nettavisen* Nyheter.

Kona til raner Nokas-siktet

Foto: Kristian Bruarøy, TV 2 Interaktiv

Kona til Petter Tharaldsen (33), som sitter fengslet Munch-ranet, ble torsdag pågrepet og siktet for heleri av penger fra Nokas-ranet.

22.09.05 12:49

Etter det TV 2 Nettavisen kjenner til, er kvinnen i 40-årene gift med Petter Tharaldsen.

Kvinnen har også status som mistenkt etter Munch-ranet i august i fjor. Hun vil bli forsøkt avhørt i løpet av dagen, og vil eventuelt bli fremstilt for varetektsfengsling i morgen, fredag, opplyser Oslo-politiet.

- Hun ble pågrepet i dag tidlig på bopel i Oslo, sier politiadvokat Morten Hojem Ervik ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Hennes mann, Petter Tharaldsen, kjørte fluktbilen under det mislykkede ranet på Aker Brygge 30. august i fjor. Han sitter også vartektsfengslet, siktet for å ha deltatt under Munch-ranet.

- Knyttes ikke til selve ranet
Oslo politidistrikt er svært tilbakeholdne med flere detaljer rundt selve pågripelsen, og viser til den pågående etterforskningen.

- Bakgrunnen for pågripelsen er at hun har vært i besittelse av et pengebeløp som vi knytter til Nokas-ranet, men jeg vil presisere at vi ikke knytter henne til selve ranet, verken planleggingen eller utførelsen, sier Hojem Ervik.

Han presiserer også at det ikke er snakk om et stort pengebeløp.

- Det er ikke noe spektakulært når det gjelder beløpets størrelse. Det er ikke beløpets størrelse som er interessant, men at det kan knyttes til Nokas-ranet, sier politiadvokaten.

Hojem Ervik ønsker ikke å si hvor stort beløp det er snakk om, og ikke hvorvidt de vet hvem hun har fått pengene fra.

Munch-mistenkt en stund
- Viser ikke dette at det er en link mellom Nokas-ranet og Munch-ranet?

- Nå har vi ikke ønsket å kommentere den knytningen det har vært spekulert i før. Denne saken er et heleri av penger som kan spores tilbake til Nokas-utbyttet, men det er ikke noen knytning mellom henne og ranet, sier Hojem Ervik.

Han påpeker at det er snakk om en ren helerisak, og opplyser at kvinnen har vært under oppsikt i en viss tid.

- Hun er ikke mistenkt for å ha deltatt i selve Munch-tyveriet, men er mistenkt for medvirkning. Det kan være bistand etterpå eller forut for tyveriet, det kan være så mangt, sier Hojem Ervik, som ikke ønsker å utdype dette nærmere.

Han forteller at kvinnen i 40-årene har hatt mistenkt-status i Munch-saken en stund.

- Hun er kun mistenkt i den saken, og det er ikke derfor hun er pågrepet. Etter å ha gjort beslag av pengebeløpet har vi hatt interesse for henne i forbindelse med Nokas-saken, sier Hojem Ervik.

Politiadvokaten sier han ikke kjenner til om kvinnen kan knyttes til noen av personene som er tiltalt for Nokas-ranet.

- Uforstående til siktelsen
Kvinnens advokat, Kjetil Magnus Berg, snakket torsdag formiddag med sin klient.

- Hun stiller seg totalt uforstående til siktelsen mot seg. Hun tar pågripelsen naturligvis svært tungt, sier Berg til TV 2 Nettavisen.

Berg forteller at politiet ønsker å avhøre henne, men at de ennå ikke hadde gjort det ved 12.30-tiden torsdag.

Samtidig som rettssaken
13 personer er tiltalt for ranet av Norsk kontantservice i Stavanger 5. april 2004.

Rettssaken startet mandag denne uken, men ble tirsdag ettermiddag utsatt til mandag førstkommende for at forsvarerne skulle få tid til å gå gjennom overvåkingsmateriale som inntil nå har vært hemmeligholdt.

Politimannen Arne Sigve Klungland ble drept under ranet. Til sammen 13 personer er tiltalt for medvirkning til eller deltakelse i dødsranet.

Den antatte hovedmannen, David Alexander Toska, er den eneste av de tiltalte som har innrømmet straffskyld. Han ankom retten i lusekofte da saken startet mandag.

Se bilder fra første dag av rettssaken.

TV 2 Nettavisen følger rettssaken live. Klikk her for å komme til live-siden.

HTML EMBED

Annonsebilag