RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Konedrapsmann brast i gråt

Sist oppdatert:
Terje Blom-Pettersen brast ut i gråt i retten da han fikk høre aktors straffepåstand.

Aktor Arnfinn Hval la ned påstand om 15 års fengsel for 44-åringen som er tiltalt for drap på kona Anne Sofie Blom-Pettersen i Tønsberg.

Blom-Pettersen har i retten forklart at han ikke husker å ha tatt livet av sin kone, men han erkjenner å ha skjult liket.

Til sine fire barn gav han inntrykk av at Anne Sofie Blom-Pettersen var forsvunnet eller hadde reist bort en periode, noe barna trodde.

Skjerpende
Statsadvokat Arnfinn Hval mener det er straffskjerpende at Terje Blom-Pettersen sviktet sine barn ved at han holdt det skjult at kona var død.

- Han gikk inn i en rolle der han ikke ville at barna skulle får vite hva som var skjedd, sa Hval i retten.

Tok barna til åstedet
Statsadvokaten fremhevet også det bisarre ved at Blom-Pettersen inviterte barna opp i foreldrenes seng på soverommet, som var åstedet for drapet.

- De lå i sengen ved flere anledninger etter drapet. Dette var sengen han bare få dager hadde vasket rent for blod, sa Hval.

Den tiltalte 44-åringen sa at han ikke taklet å være på soverommet alene, og at det var derfor han både hadde barna og sin egen mor sovende der i dagene etter drapet.

- Vi trøstet hverandre, sa Blom-Pettersen i sin forklaring mandag.

Erstatning
Statsadvokaten la også ned påstand om at tiltalte skal betale erstatning til barna på 12, 13, 15 og 21 år, samt Anne Sofie Blom-Pettersens søster og foreldre.

Han mente også at de skulle tilkjennes oppreisning etter rettens skjønn.

Bistandsadvokat Rita Aase har tidligere anslått oppreisningsbeløpet til mellom 100.000 og 200.000 kroner.

Drept med hammer
41 år gamle Anne Sofie Blom-Pettersen ble drept av 29 hammerslag mot hode og ansikt. Drapet skjedde natt til 9. november i fjor.

Ekteparet hadde samlivsproblemer da drapet skjedde.

41-åringen ble først funnet etter at ektemannen hadde forklart for politiet hvor han hadde gravd henne ned på en skytebane i Tønsberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere