RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Konfirmasjonsbråk truer trosreform

Sist oppdatert:
Den store politiske samlingen om penger til trosopplæring kan briste. Leder i kirkekomiteen på Stortinget, Rolf Reikvam (SV), truer med å kutte sin støtte.

Det var like før jul at regjeringen oversendte en rekke endringer i kirkeloven til Stortinget. Stemmerettsalder ved menighetsrådsvalg og trosopplæring innenfor SFO var to av temaene i utkastet. Et tredje - endring av paragraf 36 om konfirmasjonsopplæring - skaper nå strid, skriver Vårt Land.

Forslaget fra statsråd Valgerd Svarstad Haugland innebærer en fortsatt åpning for at det kan avtales konfirmasjonsundervisning i skoletiden lokalt.

Dette synes SV-talsmannen og kirkekomitélederen lite om.

- For at vi skulle støtte trosreformen og millionsatsing på denne, ba vi om klare linjer. Poenget var at det skulle bli et tydelig skille mellom trosforkynning i ordinær skoletid og selve trosopplæringen. Men nå følger ikke kirkeministeren opp oppdraget vi ga, sier Rolf Reikvam.

Sammen med Frp kan regjeringen trolig få flertall for videre satsing - også med lokale vrier der konfirmasjonsundervisning fortsatt kan skje i klasserom. Men den store bredden over prosjektet vil da ikke være der.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere