Gå til sidens hovedinnhold

Konfirmasjonsbråk truer trosreform

Den store politiske samlingen om penger til trosopplæring kan briste. Leder i kirkekomiteen på Stortinget, Rolf Reikvam (SV), truer med å kutte sin støtte.

Det var like før jul at regjeringen oversendte en rekke endringer i kirkeloven til Stortinget. Stemmerettsalder ved menighetsrådsvalg og trosopplæring innenfor SFO var to av temaene i utkastet. Et tredje - endring av paragraf 36 om konfirmasjonsopplæring - skaper nå strid, skriver Vårt Land.

Forslaget fra statsråd Valgerd Svarstad Haugland innebærer en fortsatt åpning for at det kan avtales konfirmasjonsundervisning i skoletiden lokalt.

Dette synes SV-talsmannen og kirkekomitélederen lite om.

- For at vi skulle støtte trosreformen og millionsatsing på denne, ba vi om klare linjer. Poenget var at det skulle bli et tydelig skille mellom trosforkynning i ordinær skoletid og selve trosopplæringen. Men nå følger ikke kirkeministeren opp oppdraget vi ga, sier Rolf Reikvam.

Sammen med Frp kan regjeringen trolig få flertall for videre satsing - også med lokale vrier der konfirmasjonsundervisning fortsatt kan skje i klasserom. Men den store bredden over prosjektet vil da ikke være der.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken