*Nettavisen* Nyheter.

Kong Harald utskrevet

Kong Harald forlater Rikshospitalet sist onsdag Foto: Erlend Aas / SCANPIX

Kong Harald ble skrevet ut fra Rikshospitalet klokken 07.45 mandag morgen, etter å ha blitt innlagt på nytt søndag kveld.

01.12.03 11:48

Søndag kveld ble Kong Harald innlagt på Rikshospitalet, for andre gang på seks dager.

I forbindelse med innleggelsen sist tirsdag fikk kongen diagnosen hematuri, det vil si blod i urinen. Dette er en symptomdiagnose, men ingen sykdom.

Samme plager
Kong Harald var ifølge en pressemelding fra Slottet til nye undersøkelser på Rikshospitalet søndag kveld, noe som resulterte i at han ble liggende over natten.

Informasjonssjef Wenche Rasch ved Slottet sier til NTB at innleggelsen søndag skyldes de samme plagene som kongen ble innlagt for tirsdag.

Under den første innleggelsen tok legene en rekke undersøkelser, i håp om å finne årsaken til hematurien. Svaret på prøvene vil foreligge mandag ettermiddag.

Kong Harald har vært sykemeldt siden oppholdet på sykehuset sist uke. Kongen har ifølge Slottets informasjonsavdeling ikke vært sengeliggende i sykmeldingsperioden.

Pressekonferanse kl 13
Slottet har innkalt til pressekonferanse klokken 13, der det vil bli informert om resultatene fra prøvene som er tatt av Kong Harald. Det vil også bli opplyst om hvilke konsekvenser sykdommen får for kongens program.

Ifølge TV 2 Nyhetene må trolig kronprins Haakon vikariere for sin far i hvert fall ut denne uken.

TV 2 Nettavisen følger saken. Se også ekstrasending på TV 2 klokken 12.58.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.