RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kongelig fiske

Sist oppdatert:
På ti dager fylte de to fiskerne kvoten på kongekrabber og solgte dem videre for 300.000 kroner.

Med fiskehistorien vil Bjørn Thomassen (46) Bjørnar Endreseth fortelle hvor mye av den rådyre men miljøfiendtlige krabben som finnes utenfor Finnmarkskysten.

- Skulle vi hatt den samme inntekten på seifiske, måtte vi sannsynligvis holdt på i hele høst. Da måtte vi ha fisket 50 tonn sei for å tjent like mye, i tillegg til alt det merarbeidet som all sløyingen ville vært. Derfor er det klart at krabbefisket er et kjærkomment tilskudd til den totale driften, sier Thomassen til avisa Tidens Krav.

I sjarken Gripar dro nordmørsfiskerne til Varangerfjorden med 20 krabbeteiner. Fisket gikk lett, og ikke var det spesielt lange arbeidsdager heller.

- I Varangerfjorden er det mye av krabben, og det går raskt å fiske opp kvoten, selv om vi kaster ut 90 prosent av krabbene fordi den er for liten, forteller Thomassen.

Likevel mener Thomassen at vi skal være svært forsiktige med kongekrabben. Ødelegger den for torsken vil Norge miste en inntektskilde som er langt større enn hva kongelig krabbefiske kan gi oss.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere