Kongen åpnet dørene

Kjendiser, politikere og vanlig folk festet søndag kveld med Kongen på Slottet. OL-kongen Johan Olav Koss kom hånd i hånd med en vakker kvinne. Se bildene her.

28.11.05 10:07

Norge og Slottet fortsetter 100-årsfeiringen. Søndag inviterte Kongen 550 kjendiser og vanlig folk til ball på Slottet.

550 gjester
- I dag er det vi som er vertskap, og vi har invitert hjem til oss så mange vi kan huse. Så vidt jeg vet skal det være rundt 550 gjester til stede. Her er det landsmenn fra sør til nord, - unge og gamle, - fra alle fylker og fra et mangfold av organisasjoner og sammenslutninger, sa Kongen i sin velkomsttale.

Toppolitikerne var på plass med statsminister Jens Stoltenberg i spissen. Siv Jensen (Frp) kom sist og som eneste uten følge.

Se bildene nederst i saken.

«Hjallis»
Også mange gamle sportskjemper satte av tid til Kongen. Tidligere landslagskaptein på fotballandslaget og nå direktør i Rosenborg Rune Bratseth var der, ski- og OL-kongen Bjørn Dæhlie likeså, samt de to skøyte- og OL-kongene Hjalmar «Hjallis» Andersen og Johan Olav Koss fra henholdsvis OL i Oslo 1952 og OL på Lillehammer i -94.

Klikk på bildet for å forstørre.

Koss for anledningen med en ung, vakker kvinne ved sin side.

De kongelige gjestene kunne kose seg med en meny bestående av de beste retter. Hummersalat, løyromskanapé, ørrettartar, hvalcarpaccio, hjemmerøkt elg fra Sikkilsdalen og posjert fasan med safran og sennepsmajones. Se hele menyen og les alt om slottsballet på kongehusets nettsider .

-Ingen vaskehjelp å oppdrive
Kongen var i de lune hjørnet søndag og fortalte at det også for hundre år siden var meget rent på Slottet.

- Det sies at da Dronning Maud for første gang kom inn i Slottets vestibyle, skal hun ha utbrutt: «Men her er det jo virkelig pent!» Det var nok som musikk for ørene til alle sliterne som på rekordtid hadde satt Slottet i stand til den store festdagen. En uke hadde de på seg, fra kongevalget var unnagjort til hovedpersonene inntok Slottet. Den uken skal det ikke ha vært en eneste vaskehjelp å oppdrive i Kristiania - alle var opptatt på Slottet, fortalte Kongen.

- Også vi har forberedt oss på storfint besøk. Her har det blitt vasket og pyntet, og nå gleder vi oss alle over å runde 100 årsmerket sammen med dere, fortsatte han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.