Kongen er friskmeldt

Kong Harald er friskmeldt og vil fra tirsdag være tilbake i jobben som landets regjerende monark.

13.04.04 10:39

Hans Majestet Kongen har i dag gjenopptatt sine konstitusjonelle plikter etter Grunnlovens bestemmelser, opplyser Slottet i en pressemelding.

- Kongen er friskmeldt fra i dag, og gjenopptar sine plikter og sitt program som statsoverhode, sier Slottets informasjonssjef Wenche Rasch til TV 2 Nettavisen.

Hun kan opplyse om at kong Harald nå er i fullt vigør igjen etter sykdomsperioden.

- Kongen ser fram til å gjenoppta sitt virke, sier Rasch.

Operert for kreft i urinblæren
Det var mandag 8. desember at kongen ble operert for kreft i urinblæren. Operasjonen forløp uten problemer og legene fant ingen tegn til at kreften hadde spredd seg. Allerede dagen etter operasjonen var kongen på beina igjen.

I løpet av sykemeldingsperioden har kong Harald blant annet reist en del i utlandet.

Fra 25. til 29. februar deltok kongen i de prestisjefylte seilasene «The 2004 Acura SORC» i Miami Beach med med leid båt av samme type som «Fram XV».

Etter seilasene fortsatte kongen sin rekonvalens i USA sammen med dronning Sonja i to uker.

I påsken har kong Harald slappet av ved Middelhavet sammen med dronning Sonja, kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, Marius og prinsesse Ingrid Alexandra.

Et hektisk program
Kong Harald får en hektiske uke nå som han er tilbake som landets regjerende monark. I dag skal kongen til å ha møte med staben på Slottet.

Onsdag skal han motta Spanias og Zambias nye ambassadører til høytidelig audiens på Slottet.

- Torsdag skal kongen og dronningen sammen besøke Sola kommune, et besøk som ble avlyst i høst på grunn av kongens sykdom. Det han ikke kunne ta da han ble syk, er det første han tar når han nå er friskmeldt, sier Rasch til TV 2 Nettavisen.

Fredag leder kong Harald statsråd.

- Og lørdag er det barnedåp, legger Slottets informasjonssjef til.

Vår friskmeldte konge ser nok ekstra fram til den kongelige dåpen, siden han selv skal være fadder til barnebarnet prinsesse Ingrid Alexandra.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag