*Nettavisen* Nyheter.

Kongen fikk perlebil

- Eg har perlet en politibil til kongen fordi han er syk! Sebastian (3) og søsteren Aurora (4 ½) har tatt turen fra Bergen og får slippe inn på Slottet.

05.12.03 14:52

Pappa Thor André Berg løfter en unge på hver arm slik at de når opp til den høye skranken i resepsjonen på slottet.

Der står slottsknekt Lars Kofoed med skinnende gullknapper og et stort smil og tar imot den flotte bilen som Sebastian har laget av plastperler og forsiktig fraktet over fjellet til kongens by.

- Han får en rose også, skynder storesøster Aurora seg å si.

Slottsknekten lover å bringe gavene til kongen etter at buketten og politibilen er scannet for å sikre at barna ikke har kommet med en fordekt skummel gjenstand.

Hviler
Kong Harald ser vi ikke snurten av, han hviler i gemakkene før innleggelse på Rikshospitalet i morgen. Dronningen har denne uken tatt fri fra offisielle plikter for å støtte sin mann.

Barna er opptatt av at landets majestet sliter med helsa, men nå står kino på programmet.

- Vi skal se Nasse Nøff, forklarer Sebastian og får en brosjyre om slottet før han stabber forbi gardistene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Liv Ekeberg

Informasjonsmedarbeider Sven Gj. Gjeruldsen har ikke kunnet opplyse hvor mange blomster, gaver og hilsener som er registrert til kongen etter at nyheten om kreftsykdommen ble kjent. Men alt bringes videre til hans majestet.

Innleggelse lørdag
Mens TV 2 Nettavisen er på besøk, fortsetter de nydeligste blomsterbuketter å strømme inn. Tulipaner, roser og liljer i friske farger til oppmuntring.

Mandag 8. desember skal overlege Håkon Wæhre ved Radiumhospitalet sammen med overlege ved Rikshospitalet, Trygve Talseth fjerne kongens urinblære.

Trolig blir kongen liggende på sykehuset to-tre uker, før han reiser hjem til slottet der han skal restitueres seg i et par måneder. Etter planen blir jula tradisjonen tro feiret på Kongsseteren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.