RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kongen mer populær enn Haakon

En ny måling viser at kong Harald er den aller mest populære medlemmet av kongefamilien. Kronprins Haakon mister terreng.

36 prosent av de spurte i MMIs undersøkelse sier at de liker kong Harald best. Undersøkelsen er foretatt på oppdrag for Her og Nå.

MMIs tall viser at kronprins Haakon er blitt vesentlig mindre populær enn for bare ett år siden.

Direktør for MMI. Erik Dalen, antyder at kronprinsens synlighet har noe med saken å gjøre. I fjor var det mye fokus rundt kronprinsessens graviditet og kronprinsen var mye fremme.

Etter at Ingrid Alexandra ble født og kongen ble friskmeldt, har kronprinsfamilien holdt seg en del i bakgrunnen.

Mette-Marit mer populær
Det hindrer imidlertid ikke Mette-Marits popularitet å gå frem med hele fire prosent. Hun ligger bare en prosent bak Dronning Sonja, sier tallene.

59 prosent av de spurte mener også at kong Harald gjør den beste jobben. Mens 51 prosent av de spurte støtter kronprinsen.

Nyttårstalen
- Kongen har hatt en mer eksponert rolle enn kronprinsparet- For meg er det utvetydig at det er nyttårstalen som her slår gjennom. Han fortjener den gode kritikken. Det var en veldig fin tale, sier kongeekspert Carl-Erik Grimstad til Her og Nå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere