*Nettavisen* Nyheter.

Kongen opereres nå

Foto: (Foto: Tor Richardsen / SCANPIX)

Operasjonen av kong Harald har pågått siden 9.35 i dag. Det er ventet at kongen vil ligge på operasjonsbordet fra fire til sju timer.

08.12.03 14:33

- Hans Majestet Kongens leger opplyser at operasjonen som Kong Harald skal gjennomgå i forbindelse med sin sykdom, er i gang. Operasjonen startet i morges klokken 09.35 og vil vare i inntil 7 timer, opplyser Slottet i en pressemelding.

Stort ekspert-team
Kongens skjebne ligger i hendene på landets beste spesialister innen kreftbehandling. Med kirurgene Trygve Talseth, Håkon Wæhre og Bjørn Brennhovd i spissen er det et stort team som foretar kreftoperasjonen.

Til sammen er det 15 personer som deltar, foruten kirurgene to anestesileger, en hjertespesialist (kongens fastlege), tre patologer, fire operasjonssykepleiere og to anestesisykepleiere.

Fjerner blæren
Kongen har en såkalt muskelinfiltrerende blærekreft som gjør det nødvendig å fjerne hele urinblæren. Kreften ble oppdaget tidlig, så eksperter har opplyst at kong Harald vil bli helt frisk igjen etter dagens inngrep.

Kongen må derimot bli liggende på Rikshospitalet etter operasjon, etter planen frem til 22. desember. Deretter er det varslet at han vil bli sykmeldt i to til tre måneder.

Informerer jevnlig
Det legges opp til full åpenhet om operasjonen. Slottet kommer til å sende ut informasjon jevnlig om hvordan det går med kong Harald.

- I etterkant av operasjonen vil kirurgene informere om hvordan operasjonen har gått, i et pressemøte på Rikshospitalet. Det vil skje en gang i ettermiddag, sier Slottets informasjonssjef Wenche Rasch til TV 2 Nettavisen.

Deretter vil Slottet opplyse om kongens helsetilstand to ganger daglig denne uken, og så en gang daglig i neste uke.

TV 2 Nettavisen følger saken utover dagen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag