RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Foto: Heiko Junge/SCANPIX (Foto: Heiko Junge/SCANPIX)

Kongen skal godkjenne hundeeiere

Sist oppdatert:
De fremtidige eierne av tajganvalpene Cæsar og Kleopatra skal godkjennes både av kongen og statsministeren.

Statsminister Kjell Magne Bondevik har personlig bedt om å bli orientert om hvordan det går med Cæsar og Kleopatra, og hvem som er tiltenkt hundene. Det samme ønsket har kommet fra Det kongelige slott.

Samtidig har regjeringen blitt enig med Trondheim kommune om å dekke halvparten av utgiftene til karantene.

Sjef for Utenriksdepartementets protokollavdeling, Anne Lund, har fått ansvaret for å holde regjeringen og Slottet orientert om hvordan de to tajganvalpene har det.

- Hundene var jo tiltenkt kongen og statsministeren, så de ønsker å bli holdt orientert, sier Lund til TV 2 Nettavisen.

- Spesielt statsministeren har sagt til sine medarbeidere at han gjerne vil holdes orientert om hvordan det går med hundene, sier hun.

Hundeeiere må godkjennes
Men statsministeren og Slottet ønsker også en finger med i spillet før det blir avgjort hvem som skal få hundene.

- Statsministeren og Slottet vil bli konsultert før det blir bestemt hvem som skal få valpene, sier Lund. De fremtidige eierne av de sjeldne tajganvalpene fra Kirgisistan må altså få både kongens og regjeringens godkjennelse.

De to valpene skal sitte i karantene på Eidsvoll fram mot påske. Trondheim kommune har opprettet den såkalte «Voffemappa». Snart vil det også bli nedsatt en komité som skal finne egnede eiere til hundene.

Kamp om hundene
Samtidig fortsetter Trondheim kommune kampen for å få hundene til byen. Trondheim ønsker å flytte dem fra Eidsvoll til Øya videregående skole i Melhus. Der ønsker man å gjøre kennelen på skolen om til en midlertidig karantenestasjon.

Foreløpig har distriktsveterinær Sverre Støverud i Romerike satt seg på bakbeina, men ordføreren i Trondheim gir seg ikke.

- Vi kommer til å gjøre hva vi kan for å få valpene til Trondheim. Kan vi anke avslaget, gjør vi det, sier ordfører Rita Ottervik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere