Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kongen til minnegudstjeneste

Bomben la FN-hovedkvarteret i Bagdad i ruiner.
Bomben la FN-hovedkvarteret i Bagdad i ruiner. Foto: Matt Ollerton (AP/Scanpix)
Neste torsdag skal ofrene for Bagdad-bomben mot FNs hovedkvarter minnes i en gudstjeneste i Oslo domkirke. Kongen vil være til stede og statsministeren skal tale.

–Vi vil minnes dem som mistet livet i sin tjeneste for fred og forsoning. Vi vil protestere mot alle terrorhandlingene, sier Oslo-biskop Gunnar Stålsett til NTB.

Mange FN-ansatte var blant de drepte i bombeangrepet mot FN-kontorene i Bagdad tirsdag ettermiddag.

Kongen kommer

Under gudstjenesten skal statsminister Kjell Magne Bondevik tale på vegne av regjeringen. FNs visegeneralsekretær Terje Rød-Larsen er i sorg over å ha mistet en nær venn i eksplosjonen, og overbringer en hilsen fra generalsekretær Kofi Annan. Biskop Stålsett skal holde dagens preken, og Oslo domkor deltar sammen med andre musikalske krefter.

Kong Harald har bekreftet at han kommer til Domkirken, og foruten statsministeren vil regjeringen være representert ved utenriksministeren og andre statsråder. Stortingets presidentskap vil også være representert.

FN-tjeneste

Det er ventet deltakelse fra det diplomatiske korps og fra humanitære organisasjoner som er aktive i Irak. Oslo Bispedømme oppfordrer også personer som har gjort eller gjør tjeneste i FNs fredsbevarende styrker, til å delta.

–For øvrig er gudstjenesten åpen for alle som ønsker å uttrykke sin sorg og på denne måten vil gi sin støtte til FNs arbeid for fred, heter det i en pressemelding fra bispedømmet.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!