Gå til sidens hovedinnhold

Kongens garde har laget musikkvideo

Bryter tausheten  - se videoen.

Vanligvis står de helt tause på vakt, men nå har de brutt tausheten og grepet mikrofonen. I en egenprodusert musikkvideo synger soldatene i H.M. Kongens garde om samholdet i kongens tjeneste.

- Videoen er laget av soldatene selv for å rette søkelyset på viktigheten av hverandres oppdrag, sier landstillitsvalgt Aleksander Stokkebø i Tillitsmannsordningen i Forsvaret til Nettavisen.

Se gardistenes musikkvideo i videovinduet over.

Stokkebø forteller at musikkvideoen har som hensikt å vise litt av det sterke samholdet gardistene har på tvers av kompanier og stillinger.

- Alle er like viktige for at Forsvaret som helhet skal fungere, påpeker han.

- Vennskap og samhold
Videoen, der soldatene fremfører den selvskrevne sangen «Uten alle er vi ingen», er nå sett av snart 17.000 personer på YouTube.

«Nasjonalt står vi sammen. Alle røtter leder til stammen, det norske folk i fjord og fjell», synger gardistene.

- Det var viktig for gardistene som laget filmen å få med alle kompaniene på prosjektet, for å underbygge vennskap og samhold på tvers av daglige tjenesteforskjeller, sier Stokkebø.


Bakgrunnen for at de har laget musikkvideoen, er årets soldataksjon, som nå sparkes i gang i militærleire i hele landet.

Årets tema er nettopp samarbeid og samhold.

Tidligere års aksjoner har tatt for seg alt fra rusmidler og sikkerhet til mangfold i forsvaret og soldatenes plass i samfunnet.

Reklame

Kun i dag: 30 % på alle varer hos Christiania Glasmagasin