Feiringen av kongeparets 80-årsjubileum starter tirsdag og vil tidvis sette trafikantene i Oslo på prøve. Arrangementene vil tidvis medføre stengte gater, melder Oslo-politiet.

Les også: Slik kan du følge feiringen av kongeparets 80-årsjubileum

Tirsdag starter programmet klokka 17.30 med underholdning på Slottsplassen og gallamiddag på Slottet klokka 20. Men onsdag 10. mai inviterer regjeringen til festmiddag i Operaen, og denne dagen vil trafikkbildet i hovedstaden for alvor bli merket av begivenhetene.

Les også: Kongelige fra hele Europa til kongeparets bursdagsfeiring

Kjører kortesje fra Slottet

Da blir det kjørt kortesje fra Slottet til Operaen. Det vil gi begrenset fremkommelighet i området kjøreruten i Karl Johan, Jernbanetorget og Dronning Eufemiasgate og Operaen, opplyser politiet.

Dette arrangementet vil medføre at biltrafikken rundt ruten vil bli berørt i tidsrommet mellom klokka 16.00 og 19.00. Kollektivtrafikken vil bli berørt i tidsrommet 17.55-19.00.

I dette tidsrommet vil sentrum være stengt for buss og trafikk, opplyser Ruter på sin hjemmeside.

Politiets anbefaling er at besøkende lar bilen stå og primært benytter T-bane.

Ruter: - Beregn god tid!

Ruter kommer med denne anbefalingen for deg som skal ferdes i Oslo sentrum onsdag kveld:

«Vi anbefaler å beregne god tid hvis du er eller skal til sentrum i kveld, og at du benytter T-banen så langt det er mulig. Som en følge av arrangementet vil det også bli forsinkelser etter klokken 19, når trafikken kjører igjen. Beregn god tid.»

Bybuss- og trikkelinjene som berøres er disse: Linjene 12, 13, 19, 30, 31, 32, 54, 60, 70, 71A, 74, 81A, 83, 85, 80E og 81B.

For regionbuss berøres linjene 150, 160 og 250.

Sang og musikk langs ruta

De kongelige gjestene drar onsdag ut fra Honnørbrygga for å innta lunsj på kongeskipet «Norge». Festmiddagen i Operaen er regjeringens gave til kongeparet, og statsminister Erna Solberg er vertskap for 80-årsjubilantene og 300 gjester.

Langs ruta gjestene skal kjøre fra Slottet til Operaen blir det sang og musikk. Et barne- og ungdomskor skal synge på Universitetsplassen, Høybråten skolekorps spiller der Kirkegata krysser Karl Johan og Ullevål skoles musikkorps spiller på Jernbanetorget, melder NTB.

Klikk her for kongeparets program

Les også: - Slik blir 17. mai-været

Les også: Kongeparet 80 år: Gir bort Krone-is gratis ved Slottet

Har du sett denne videoen?