Gå til sidens hovedinnhold

Kontroll over skogbranner i Akershus og Østfold

Brannvesenet ved Øst 111-sentral IKS melder om kontroll over skogbrannene i Ytre Enebakk og i Aremark etter sterk innsats fra frivillige og mannskaper.

En lettet vaktleder Espen Stabell ved Øst 110-sentral IKS kan sent torsdag kveld fortelle NTB at nå er det stort sett etterslukking som gjenstår.

– Vi har hatt to branner i samme område i Aremark. Det er god kontroll på den nordligste og nå kan vi også si det samme om den sørligste brannen, der begynte vi med etterslukking ved 23-tiden. Der har et område på rundt 150 ganger 150 meter brent. Det er brannen vi jobber lengst med utover, sier Stabell.

Mye røyk

En tredje brann var i Nordre Mangen helt øst i Aurskog-Høland kommune, meldt av Øst politidistrikt rett før klokka 19 torsdag kveld. Både brannmannskaper og politi ble sendt til stedet. Røyken var synlig på lang avstand, skriver Romerikes Blad.

– Der er vi også fortsatt i gang, men med grei kontroll. Vi får bistand fra sivilforsvaret til etterslukking. I den brannen har omtrent 15 mål gått med, sier Stabell.

Stor innsats

Det ble også meldt om brann på en halvøy ved Kløftetjern i Østmarka mellom Oslo og Enebakk.

– Kløftetjern har vi også kontroll på nå, også der takke være god innsats, formidabel innsats, og også der gjenstår etterslukking, sier Stabell.

Brannene skal ikke ha truet bebyggelse, men pågikk i nærheten av noen høyspentledninger. Årsaken til brannene er ikke kjent, men det er ikke kommet meldinger om bålbrenning eller andre aktiviteter som kan ha forårsaket dem.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken