Gå til sidens hovedinnhold

Kontroversiell forfatter lanserer bok om islam

Hege Storhaug kaster brannfakkel ut i debatten om islam. I Nettavisen kan du lese ett av kapitlene i boken.

«Vår frihetsorienterte kultur er allerede under stadig sterkere press fra islam. Islam er i kamp med kvinner, jøder, homofile, frihetsorienterte muslimer og enhver som ikke underkaster seg dens doktriner.»

Slik lyder baksideteksten av Hege Storhaugs nye bok «Islam - den 11. landeplage».

Her kan du tipse Nettavisens journalist på mail, eller ring 02060.

– Vår tids største utfordring

Nettavisen har fått tilgang til kapittel 10 av boken, av den kjente islam-kritikeren.

Her kan du lese hele kapitlet.

– Vår tids viktigste utfordring er hvordan et Norge basert på frihetsverdiene skal føre dette videre. Jeg føler i økende grad at de er truet, sier Storhaug til Nettavisen og fortsetter:

– Årsaken er at bokstavtro islam er det som vinner frem, også overfor de unge. Barn og barnebarn er mer bokstavtro mot islam enn sine foreldre og besteforeldre.

Storhaug var for kort tid siden ute og kritiserte Miljøpartiet de Grønne (MDG) sin ordførerkandidat i Oslo Shoaib Sultan for ekstremisme.

Storhaug er informasjonsleder i stiftelsen Human Rights Service (HRS), som beskriver seg som en tenketank med fokus på menneskerettigheter i det demokrati som er et flerkulturelt samfunn. Fokuset er spesielt på kvinner og barn.

Storhaug har tidligere selv blitt kritisert av islam-eksperter, men nå understreker hun at det bare er den ekstreme varianten hun mener er negativ i islam, og at det også er mange gode sider ved religionen.

– Bør ikke være provoserende

Boken har et opplag på 3000, og ifølge Storhaug er det forhåndssolgt 1000 eksemplarer. Boken kommer i butikkhyllene i løpet av denne uken.

– I et opplyst samfunn bør det ikke være slik at det er provoserende å ta opp møre sider ved en religion, det gjelder alle religioner, ikke bare islam.

I kapitlet som Nettavisen har fått tilgang til omtaler Storhaug dødsfallet av en etnisk norsk gutt som angivelig skal ha blitt rekruttert til islamistmiljøet.

Den profilerte islamisten Ubaydullah Hussain er blant dem som er omtalt i boken.

Den unge mannen valgte til slutt å reise til Syria og kjempe med terrorgruppen Islamsk Stat (IS). I mars i år fikk familien dødsbudskapet.

– Profetens Ummah utenytter sårbare

Deres sønn var drept.

– Først og fremst ønsker jeg at det skal bli mer kunnskap i debatten, og at vi blir mindre fryktsomme med tanke på å dabattere islams negative sider, sier Storhaug.

I boken hevder Storhaug at det var den islamistgruppen Profetens Ummah som utnyttet at han var i en sårbar situasjon.

«Jeg så blant annet muligheten for å konfrontere Profetens Ummahs ledelse med deres aktive søken etter sårbare sjeler blant de unge», skriver blant annet Storhaug i boken.

– Jeg håper at jeg kan sparke i gang en debatt med denne boken, avslutter Storhaug.

Talsmann for Profetens Ummah, Ubaydullah Hussain, har ikke svart på Nettavisens henvendelser.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot