*Nettavisen* Nyheter.

Koran-brenning i Kristiansand førte til bråk

 

Sians frontfigur Arne Tumyr var blant de innbrakte etter SIANs demonstrasjon på Torvet i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Fem personer ble innbrakt i forbindelse med en anti-islamdemonstrasjon på torget i Kristiansand lørdag ettermiddag. Demonstrasjonen ble stanset av politiet.

Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) hadde på forhånd varslet at de ville brenne et eksemplar av Koranen. Politiet hadde ikke gitt tillatelse til dette, og derfor ble demonstrasjonen stanset.

– En slik markering er kontroversiell. Det er mye engasjement. Og derfor tillot vi ikke åpen ild, sier stabssjef i Agder politidistrikt, Morten Sjustøl, i en pressemelding.

– Når SIAN til tross for politiets klare instruksjoner bryter vilkårene som er satt, er det straffbart, og vi grep inn som vi gjorde, sier stabssjef i Agder politidistrikt, sier Sjustøl.

Fem personer er innbrakt for å ha forstyrret ro og orden og for ikke å ha etterkommet politiets pålegg.

En rekke motdemonstranter hadde møtt opp for å protestere mot koranbrenningen. Flere av disse ble lagt i bakken av politiet da det oppsto bråk.

(©NTB)

Annonsebilag