*Nettavisen* Nyheter.

Kort kan avsløre drapsmannen

Foto: Arvid Nordal

Lommeboka til den drepte 21-åringen på Gran Canaria er borte. Nå hjelper Nye Kripos spansk politi med å spore kredittkortene til finnmarkingen.

29.03.05 12:24

Spansk politi leter fremdeles etter eiendelene til den drepte 21-åringen fra Finnmark. Han ble stukket ned og trolig ranet utenfor hotell «Las Falmas» natt til i går.

- Vi har fått spørsmål fra spansk politi om å hjelpe dem med sporing av kredittkortene til 21-åringen. Dette er kun enkle undersøkelser som vi gjør for politiet der nede, sier avdelingsleder ved Interpolavdelingen til Nye Kripos, Helge Tangen, til TV 2 Nettavisen.

Håpet er at vedkommende som overfalt og knivstakk nordmannen vil forsøke å bruke kredittkortene. Dette vil slå ut på norske kredittkortsentralen, som igjen vil varsle Nye Kripos.

- Flinke til å løse drapssaker
Alt samarbeid med spansk politi foregår gjennom norsk politis sambandsmann i Madrid. Så langt har spanjolene ikke bedt om mer bistand fra norsk politi, men har stående tilbud om utvidet hjelp.

- Spanjolene er svært flinke til å løse drapssaker. Vi har full tiltro til dem, sier Tangen ved Interpolavdelingen.

Tirsdag formiddag hadde norsk politi ikke fått melding om noen pågripelser i Playa del Ingles på Gran Canaria.

Kamerat får krisehjelp
TV 2 Nettavisen får opplyst ved hotellet hvor den drepte 21-åringen sjekket inn sammen med en kamerat skjærtorsdag, at kameraten sjekket ut mandag. Han får nå krisehjelp.

- Kameraten er blitt tatt hånd om av sjømannsprest og diakon her. Han har hatt støtte helt siden han fikk vite om kameratens skjebne, sier konsul Gry Rustad i Las Palmas til TV 2 Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Arvid Nordal

Administrerende direktør Gunnar Grosvold i MyTravel, som driver reiseselskapet Saga Solreiser, bekrefter overfor TV 2 Nettavisen at de bistår kameraten.

- Vi bistår den dreptes reisefølge her nede. Han får blant annet støtte av vårt personale og hjelp på stedet, sier Grosvold til TV 2 Nettavisen.

Lommebok forsvunnet
Det er foreløpig uvisst hvordan situasjonen er for 21-åringens kamerat. Han var på deres hotellrom 3-4 kvartaler unna da 21-åringen ble overfalt og knivstukket utenfor «Las Falmas» i 02.20-tiden natt til mandag. Hotellet ligger i gata la avenida de Tenerife og er godt trafikkert.

21-åringen ble funnet av en taxisjåfør som straks ringte ambulanse og politi. 21-åringen døde senere av skadene på sykehuset. En engelsk kvinne som bodde på «Las Falmas» skal ha hørt bråk utenfor hotellet og da hun kikket ut så hun 21-åringen ligge på bakken.

Ifølge den norske nettavisen canariposten.com var lommeboken til 21-åringen forsvunnet da han ble funnet blødende på gata.

8-10 knivdrap hvert år
Ifølge kilder som kjenner det kriminelle miljøet på Kanariøyene godt, skjer det mellom åtte til ti knivdrap på øygruppa hvert år. Senest 5. mars i år ble en 23 år gammel colombianer stukket ned og drept under karnevalsfeiringa sør i Maspalomas sør på Gran Canaria.

23-åringen ble stukket med kniv i ryggen og døde like etter av skadene. Dagen etter ble en 16 år gammel gutt knivstukket på samme måte, men han overlevde.

Ifølge en kilde TV 2 Nettavisen har vært i kontakt med, er i mange tilfeller innvandrere fra Marokko innblandet i knivstikkinger og ran. Hvorvidt dette er tilfelle i forbindelse med overfallet på den norske 21-åringen natt til mandag, er foreløpig høyst usikkert.

- Ikke farlig
Administrerende direktør Gunnar Grosvold i MyTravel hevder likevel at Kanariøyene ikke er farlig å reise til øygruppa.

- Vi anser ikke at Kanariøyene har et kriminalitetsproblem som vi bør advare våre gjestene mot, sier han til TV 2 Nettavisen.

Kriminalitetsstatistikken på øya er svært lav dersom man måler opp mot de 12 millioner turistene som kommer til øygruppa i året. Ser man på tallene i forhold til de 1,2 millioner innbyggerne, blir statistikken derimot en ganske annen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag