RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kortvokste får lov å bli politi

Selv om du er kortvokst, kan du nå bli politi. Alle søkere til Politihøgskolen skal heretter vurderes, uansett hvor høyt de rager over bakken.

I mange år har Politihøgskolen i Oslo fått klager fra forsmådde søkere som ikke har kommet inn fordi de har vært for lave. Men nå kan kortvokst ungdom som ønsker å bli politi, trolig se lysere tider i møte, skriver Dagsavisen.

- Høydekravet har ikke vært et formelt krav i studentbrosjyrene, men mange lave søkere er ikke kommet til opptaksprøvene, med henvisning til høyden, forteller Hans Petter Horne ved Politihøgskolen på Majorstua til avisen.

Fram til 2001 var høydekravet til kvinnelige søkere ved Politihøgskolen minst 1,65, og menn minst 1,75 meter. I 2001 og 2002 ble kravene senket, og fra i år har opptaksnemnda droppet høydekravet helt.

- Noen ordensavdelinger sier de ikke vil bruke lave politifolk for eksempel på oppdrag hvor de skal pågripe folk, av hensyn til kollegaens sikkerhet. Men i noen situasjoner kan lav høyde være en styrke, sier Horne til Dagsavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere