RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kostbar fangetransport

Foto: Paul Weaver (Paul Weaver - Nettavisen)
Politiet kan bli tvunget til å bruke 30 millioner kroner på ombygging av politibiler.

Aftenposten skriver at at 200 Mercedes Vito-biler må bygges om for en tryggere transport av de arresterte. Mercedes Vito er politiets mest brukte fangetransportmiddel og derfor vil prosjektet bli dyrt. Hver enkelt bil vil ha en kostnad på 150.000 kroner, ifølge Politiets Fellesforbund. Totalprisen vil kunne komme opp i hele 30 millioner kroner.

- Vi får finne en bedre løsning hvor de som transporteres sikres med stoler eller benker på tvers, sier Egeli til Aftenposten

Vurderer kjøreforbud
Hvis politiet ikke tar tak i problemet truer Egeli med å nedlegge kjøreforbud. Han sier til Aftenposten at dagens løsning er farlig og at bilene er uegnet til å frakte usikrede passasjerer i over 50 km/t.

Ulykke satte saken på dagsorden
Bakgrunnen for at Politiets Fellesforbund engasjerte seg i problemet var at en nå 42 år gmamel politikvinne ble hardt skadet etter en alvorlig ulykke Stavanger i 2002.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere