RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Koster Statoil 35 mill. om dagen

Sist oppdatert:
Lekkasjen er stanset, men ennå kan det ta tid før Snorre-plattformen er i drift igjen. Driftsstansen vil koste Statoil om lag 35 millioner kroner dagen.

Ved 11-tiden mandag meldte Statoil om at lekkasjen er tettet - ved hjelp av slam. Tettingen er derimot midlertidig, og en del arbeid gjenstår før en permanent løsning er på plass.

- Vi fortsetter med å føre slam ned i brønnen. Samtidig jobber vi med å få på plass en en barriere nummer to, ved å pumpe sement ned, sier informasjonssjef Heidi Olsen Roalsø i Statoil til TV 2 Nettavisen.

Full stans i drift
Det er uvisst hvor lang tid dette arbeidet vil ta, og for hvert minutt som går taper selskapet penger.

Snorre A-plattformen produserer daglig ca. 130.000 fat olje, og det betyr et inntektstap med dagens oljepris på om lag 35 millioner kroner per dag. Går det mange dager før driften er i gang igjen, kan beløpet fort bli stort.

Siden lekkasjen ble oppdaget søndag kveld, har det vært full driftsstans ved plattformen.

- Full drift vil det ikke være før tettningsarbeidet er fullført, sier Olsen Roalsø.

- Utsatte inntekter
Statoil velger likevel å se positivt på tapet.

- Det blir jo ikke tapte inntekter, men utsatte inntekter, sier informasjonssjef Kristofer Hetland i Statoil til TV 2 Nettavisen.

Statoil jobber mandag på spreng med å reparere på skadene, som oppsto etter i forbindelse med rutinemessig arbeid søndag kveld.

- Noe gikk galt i forbindelse med at et rør ble dratt ut, og lekkasjen oppsto i forbindelse med det. Men dette må vi komme tilbake til, sier Hetland.

Evakuerte til Bergen

De plattformansatte som ble evakuert natt til mandag blir mandag ettermiddag fløyet til Bergen. Mannskapet som har jobbet på plattformen, vil også bli byttet ut.

- Mange av de ombord er ganske slitne og trøtte, så nå overfører vi personell fra andre plattformer slik at folk skal få sove litt, sier Olsen Roalsø til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere