RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krabbekoking i konfliktrådet

Matjournalist ble politianmeldt for krabbekoking.

Matjournalist Yngve Ekern skrev i Aftenposten i fjor sommer om hvordan han koker krabber, og han kaster i likhet med de fleste andre krabbene i det kokende vannet levende.

Dyreplageri, mente dyrevernorganisasjonen Noah, og anmeldte saken til politiet. Politiet tok seg ikke bryet med å etterforske saken, men overførte den til konfliktrådet.

God stemning
Der syntes Ekern han for skams skyld måtte møte opp for å høre hva Noah hadde å si, og kanskje til og med få innspill til en ny måte å koke krabber på.

Det er vel en overdrivelse å si at partene ble enige men stemningen var ganske vennlig partene i mellom etter mandagens møte i konfliktrådet.

- Dyrevernloven er ikke god nok, så klart. Og de dyrene vi ikke identifiserer oss så mye med er i en verre situasjon enn de andre, sier Siri Martinsen i Noah til TV 2 Nyhetene.

Etter halvannen time i konfliktrådet var partene, om ikke enige i ett og alt, absolutt på talefot.

- Det er positivt om denne debatten bidrar til at folk tenker mer på de prinsipielle spørspålene om hva vi bruker dyr til, sier Martinsen.

- Takk for påminnelsen, og lykke til med det arbeidet dere gjør, sa Ekern.

Den rette måten
Men akkurat hva var de enige om?

- Du har jo på en måte erkjent at det er viktig å tenke på de signalene man sender ut overfor dyr, sier Martinsen.

- Men ville du skrevet det annerledes om du skulle gjort det i dag, Ekern?

- Nei, jeg ville nok ikke ha gjort det, men jeg tror også at Siri og Noah også må akseptere at om man først skal koke krabber, så må det gjøres riktig, og dette er den rette måten å gjøre det på, sier Ekern.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere