*Nettavisen* Nyheter.

Kraftig fall i ledigheten

Det er nå nesten 10.000 færre arbeidsledige i Norge enn for ett år siden.

29.09.05 14:54

Nye tall fra Aetat viser at ledigheten ved utgangen av september var på 3,4 prosent, mot 3,7 prosent ved utgangen av august. Ved utgangen av september var det registrert 80.538 personer helt uten arbeid i Norge. På samme tid i fjor var det 90.025 arbeidsledige.

- Samtidig som arbeidsledigheten går ned øker også tallet på utlyste ledige stillinger. Bedringen på arbeidsmarkedet har dermed forsterket seg ytterligere den siste måneden, sier arbeidsdirektør Yngvar Åsholt.

Færrest ledige i Sogn og Fjordane
Ledigheten går ned blant alle yrkesgrupper, men er størst innen naturvitenskapelige yrker, som ingeniører og teknikere. Også IT-yrker opplever en god bedring i ledighetsstatistikken.

Færrest arbeidsledige er det likevel innenfor undervisning, hvor kun 1,7 prosent av arbeidsstokken går ledig. Dernest følger naturvitenskapelige yrker, med en ledighet på to prosent. Høyest ledighet er det innenfor serviceyrker som hotell og renhold. Her er ledigheten på 4,7 prosent.

Det er færrest ledige i Sogn og Fjordane (2,2 prosent) og i Oppland (2,3 prosent). Høyest ledighet er det i Finnmark (5,3 prosent) og i Oslo (4,4 prosent).

10.000 på tiltak
Antall personer på ulike tiltak er på 9.973.

Den totale sesongjusterte arbeidsledigheten er på 93.445 personer, noe som er lavere enn ventet.

- Tallene trekker i retning av at arbeidsmarkedet strammer seg til, og mer enn det Norges Bank har lagt til grunn, sier seniorøkonom Kyrre Aamdal i DnB NOR Markets til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.