RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Roald, Berit (SCANPIX)

Kraftig økning av enebolig-innbrudd

Sist oppdatert:
Forsikringsselskapenes erstatningsutbetalinger for bolig- og hytteinnbrudd økte med 27 prosent fra 2007 til 2008, viser ny statistikk.

Oslo (NTB): For eneboliger alene var erstatningsøkningen på hele 43,8 prosent.

Samlede erstatningsutbetalinger for bolig- og hytteinnbrudd i 2008 ble på rundt 480 millioner kroner, ifølge tall fra Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH).

- Oppgangen i tyverier skyldes mer organisert kriminalitet fra Øst-Europa. Tyvene er profesjonelle, og det stjeles mer verdifulle gjenstander enn tidligere, sier kommunikasjonsdirektør Leif Osland i FNH.

Det ble i 2008 registrert 29.435 innbrudd i norske boliger og hytter, noe som er en økning på 6 prosent. Antall innbrudd i eneboliger økte med hele 16,6 prosent. Det var 8.060 innbrudd i eneboliger i 2008 med en samlet erstatning på 156, 8 millioner. Dette er ny erstatningsrekord for innbrudd i eneboliger og villaer, selv om antallet innbrudd i eneboliger har vært større tidligere.

Stadig flere av innbruddene skjer mens folk er hjemme. Politiet i Oslo melder om en dramatisk økning i såkalte innstigningstyverier i senere tid. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere