RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kraftig økning av utenlandsstudenter

Sist oppdatert:
Antall utenlandske studenter har økt fra 6.000 til over 10.000 på fire år. Nærhet til lærerne og naturen er blant årsakene.

Den kraftige økningen fra 2000 til 2004 er likevel ikke nok for Senter for internasjonalisering av høyere utdanning (SIU). Målet er å doble antall utenlandsstudenter slik at utlendingene utgjør 10 prosent av studentmassen, skriver Aftenposten.

SIU jobber nå med en markedsføringsplan for studienorge.

- Den faglige kvaliteten er sentral. Men hele verden mener jo at de har gode universiteter og høgskoler. Vi må finne et varemerke som gjør at Norge skiller seg ut i konkurransen med de andre, sier informasjonssjef Bjørn Sandnes i SIU.

Og det få andre har, er natur.

- Utenlandsstudentene er forbauset over at naturen er så nær. Ved universitetet i hovedstaden kan du ta trikken i en halvtime og plutselig være midt ute i skogen. Dette samspillet mellom mennesker og natur er noe uvant og spennende for mange, sier Sandnes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere