RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kraftig lønnshopp for Jens

(Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Midt i lønnsoppgjøret får Ap-leder Jens Stoltenberg et kraftig lønnshopp. Godtgjørelsen fra partiet øker fra 70.000 til 200.000 kroner årlig.

Stoltenbergs lønnshopp betyr at han får en årslønn på i alt 745.000 kroner når man slår sammen partigodtgjørelsen og stortingslønnen på 545.000 kroner, skriver Dagsavisen. Det er åtte år siden lønna sist ble justert.

Nestleder Hill-Marta Solberg får økt sin godtgjørelse til 125.000 kroner. Det samme gjelder partisekretæren Martin Kolberg. De har begge stortingslønn i tillegg.

Årlig økning
Det er Arbeiderpartiets sentralstyre som vedtok økningen mandag. Heretter vil justeringen skje årlig.

– Dette viser at det er bedre med årlige justeringer enn mer sjeldne. Økningen er vanskelig å sammenligne med årlige justeringer, sier Stoltenberg til Aftenposten.

Lønnsøkningen skjer midt i forhandlingsinnspurten for et vanskelig lønnsoppgjør, og bare dager før meklingsfristen går ut for en rekke forbund og deres arbeidsgivere. Det gjelder i første omgang 47.000 arbeidstakere i industrien, byggbransjen og tekstilbedriftene. Og rett i hælene kommer de ansatte i restauranter og hoteller.

Statsministeren
Arbeiderpartilederen avviser at hans kraftige lønnsøkning vil få betydning for lønnsoppgjøret.

– Nei, dette er en lønnsøkning som skjer etter mange år, sier han.

Hans kollega Jan Petersen i Høyre får ingenting av partiet for sin partilederjobb, men som statsråd får han 800.000 kroner i året.

Statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) har en årslønn på 975.000 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere