*Nettavisen* Nyheter.

Kraftig økning i antall koronasmittede pasienter på norske sykehus

31 pasienter med påvist koronavirus var mandag innlagt på norske sykehus. Det er en økning på åtte pasienter fra før helgen, og det høyeste tallet siden juni.

12.10.20 16:01

Ifølge oversikten til Helsedirektoratet har det ikke vært flere koronapasienter siden 2. juni på norske sykehus. Da var det 32 innlagte koronapasienter.

I tiden etter falt tallet på innlagte ned til et bunnpunkt på tre koronapasienter i slutten av juli. Siden den gang har det blitt flere koronapasienter igjen.

Blant de innlagte mandag får én av pasientene respiratorbehandling. Det er samme antall som fredag, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

Helse sør-øst har klart flest koronapasienter, med 25. Videre har Helse Midt-Norge tre, mens Helse nord har to og Helse vest har én.

Det var ved midnatt natt til mandag registrert 15.523 koronasmittede personer her i landet. Det er en økning på 58 meldte tilfeller siste døgn.

Det er noe lavere enn dagen før, da det ble registrert 78 nye tilfeller, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.