RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kraftig provosert av «pilleguide»

- En guide i misbruk. Ungdom Mot Narkotika lar seg provosere voldsomt av artikkelen «Rus på resept» i gratisavisa Natt og Dag.

En guide til å ruse seg på reseptbelagte legemidler som Ritalin og Valium. « Veldig digg og helt lovlig». Slik omtales rus på resept under tittelen « Lovlig Dop» i februarutgaven av Natt og Dag.

Artikkelen instruerer blant annet i hvordan rusen kan bli sterkere og inntre raskere ved inntak av dop via endetarmen. Dette får organisasjonsleder for Ungdom Mot Narkotika, Ane Hammerø, til å reagere kraftig.

- Dette handler om brukeropplæring, noe det er tydelig at Natt og Dag mener de kan stå inne for. Det reagerer jeg virkelig sterkt på, sier Bleiklie til TV 2 Nyhetene.

Ønsker debatt
Redaktør Gaute Drevdal mener Ungdom Mot Narkotika helt og holdent har misforstått. Det han ønsker er å starte en debatt, forteller Drevdal til TV 2 Nyhetene.

- Jeg vil anbefale den som sier noe sånt, om å ta et grunnkurs i ironi først, det artikkelen egentlig gjør er å peke på dobbeltmoralen i samfunnet vårt, altså folk flest sine holdninger til misbruk, sier Drevdal.

- Men da må man bruke grep som tydelig symboliserer ironi og ikke oppfordring til bruk, er Ungdom Mot Narkotika-lederens reaksjon.

Fikk politibeskyttelse
Natt og Dag provoserer fra tid til annen frem sterke reaksjoner med liberale holdninger til dop- og ironisering rundt andre tabubelagte temaer.

Høsten 2003 vakte journalist Bård Torgersen kraftig oppsikt i muslimske miljøer med artikkelen «Natt& Dags guide til å få sex med muslimer».

Ved en feil ble en mann med samme navn som Torgersen angrepet av rundt 15 ungdommer i sin egen trappeoppgang. Ungdomsgjengen sparket og slo mot mannen i flere minutter. Deretter fikk både Torgersen og Natt og Dag-redaktør Drevdal politibeskyttelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere