RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krangler om kronprins-pølse

(Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX POOL)
Kronprinsparet fikk servert orginal laksepølse og alle var fornøyde, men nå går krangelen høyt om hvem som skal betale regningen.

To kvinner som driver Skånevik Sjømat AS tok opp 17.000 kroner i lån hver seg for å sikre penger til prøveproduksjon av laksepølsa, som ble servert kronprinsparet da de gjestet bygda Etne i Hordaland.

Det er to år siden det celebre besøket, men pengekrangelen har aldri fått sin løsning.

Kvinnene søkte kommunen om en andel på 25.000 kroner, men nå har krangelen nådd formannskapet - som har sagt «nei».

Dermed sitter kvinnene i Skånevik igjen med regningen for laksepølsa som ble servert kronprinsparet og bygdefolket, skriver Grannar, lokalavisen for Etne i Hordaland og Ølen og Vindafjord kommuner i Rogaland.

Selskapet bak laksepølsa, Skånevik Sjømat AS, er ikke slått konkurs, men hadde ved utgangen av 2002 ingen inntekter og negativ eigenkapital. I dag er det svigerinna til Rundhovde, Reidun Olsen, som er leiar for styret i dette selskapet.

«Vi tror ikke det var meningen at to arbeidsledige kvinner skulle ta opp private lån for å betale hovudmenyen under kronprinsparet sitt besøk i Etne», skriver Sjømat-kvinnene Anna Emmerhoff Nilsen og Aud Lid Wiland i brev til assisterande rådmann Elling Hetland.

Kommunen viser til at det ikke fantes noen skriftlig avtale om at utgiftene til gildet skulle deles. Etne kommune påpeker også at det ikke er fremlagt et detaljert regneskap for Skånevik Sjømat AS.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere