*Nettavisen* Nyheter.

Krass kritikk av Bjørnøy

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Gunnar Kvassheim (V) i Energi- og miljøkomitéen reagerer kraftig på at SVs miljøvernminister i dag sa ja til prøveboring i Barentshavet.

24.10.05 19:17

Venstre-politikeren satte kaffen i halsen da han leste at Helen Bjørnøy (SV) nå gir klarsignal til til leteboring i Goliat-feltet i Barentshavet- til tross for at hennes eget parti er sterke motstandere av boring i området.

- Uklokt
- Det er uklokt og uventet at SVs miljøvernminister ikke har tatt Natur og Ungdom og Bellonas klage til følge. Da miljøvernministeren i forrige uke ga klagen oppsettende virkning, regnet jeg med hun ville se Goliat-saken i sammenheng med Forvaltningsplanen for Barentshavet. En slik løsning ville ha vært i samsvar med det Sosialistisk Venstreparti har sagt tidligere, sier Kvassheim.

Han mener det nå er nye krefter som bestemmer SVs politikk.

- Det er tydelig at det er nye krefter som utformer partiets miljøpolitikk, og at regjeringssamarbeidet har ført til et markant linjeskifte, mener han.

Sjokkerte
Også Natur og Ungdom reagerer kraftig på den ferske SV-ministerens beslutning.

- Vi er sjokkerte og skuffet over at SV har latt seg presse av oljeindustrien, sier leder Ane Kismul i Natur og Ungdom til TV 2 Nettavisen.

- Dette er et av de mest verdifulle og kontroversielle havområdene vi har, legger hun til.

Kismul frykter at oljeindustrien nå er i ferd med å legge like sterkt press på politikerne som de gjorde under Snøhvit-utbyggingen.

- Maktforholdet mellom dem som er for og dem som er mot boring i Barentshavet er så skjevt at det er helt absurd. Når oljeindustrien setter inn all sin kraft i en sak, blir det et kolossalt kjør. De har et enormt apparat og politikerne utsetts for et umenneskelig press. Dette så vi under Snøhvit-utbyggingen, da Stortinget etter sterkt press fattet vedtaket på rekordfart, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag