RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kreftforeningen: – Ikke slutt å spise bacon


GLADNYHET TIL ALLE BACONELSKERE: Ifølge Kreftforeningen trenger vi ikke kutte det ut helt.
GLADNYHET TIL ALLE BACONELSKERE: Ifølge Kreftforeningen trenger vi ikke kutte det ut helt. (Colourbox)
Bearbeidet og rødt kjøtt har havnet i kreftgruppe 1, det vil si at de er blant de mest alvorlige kreftårsakene. Men man bør ikke slutte å spise pølser og bacon, mener Kreftforeningen.

Den siste tiden har det vært flere medieoppslag om at bearbeidet kjøtt, som for eksempel bacon, kan føre til kreft – og kan være like farlig å spise som det er å røyke sigaretter.

At dette skal være like farlig avviser kreftforeningen, som på sin blogg skriver at «både bacon og røyking har en klar sammenheng med kreft, men det er ingen tvil om at røyking er langt farligere enn å spise bacon».

IARC, WHOs internasjonale kreftforskningsbyrå, har klassifisert bearbeidet kjøtt som «sikkert kreftfremkallende». «Rapporten styrker både myndighetenes og Kreftforeningens råd om at det å spise mindre rødt og bearbeidet kjøtt er viktig for å redusere risikoen for kreft», står det i bloggen.

Les bakgrunnen her: Her kommer en trist nyhet om bacon

På spørsmål om vi bør slutte å spise pølser og bacon er svaret nei, ifølge kreftforeningen, men de opplyser at man ikke bør spise mer en 500 gram i uken.

Hvis du i dag spiser mye rødt kjøtt, kan du med fordel erstatte noe av dette med for eksempel kylling, kalkun eller fisk. Erstatter du noe av kjøttet med fiber, frukt og grønt, gir det en tilleggseffekt – da dette er mat som minsker risikoen for kreft. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere