RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kreftpasient betalte med dop-piller

Den sterke smertemedisinen fungerte fint som betaling da han manglet noen tusen til en ny bil.

(iBergen.no) Nå er utlåneren dømt i Bergen tingrett for befatning og salg av store mengder narkotiske piller.

Sendte piller i posten
Men mannen (58) lot seg ikke gå ned uten kamp. Det manglet ikke på kreative forklaringer på hvorfor han hadde nærmere 1500 tabletter av ulikt slag, alle sammen med narkotisk innhold.

En av forklaringene var at hans gode venn, kreftpasienten, pleide å sende ham den sterke smertestillende medisinen i posten før han kom til Bergen for å få behandling på Haukeland sykehus. Årsaken var at kameraten skulle bo på forskjellige evangeliesentre, som ikke godtok at gjestene hadde narkotiske tabletter.

Lånte penger mot piller
Videre hevdet han at han drev en utstrakt lånevirksomhet til personer i narkomiljøet. På den måten forklarte han en underlig regnskapsbok som ble funnet hjemme hos ham under en ransaking. Politiet mente imidlertid boken var regnskapet for salg av narkotika.

Men ved et tilfelle hadde han lånt ut penger. Kreftpasienten ville kjøpe en bil, og manglet noen tusen kroner. Løsningen fant han hos 58-åringen, som gladelig lånte ham pengene, mot at kameraten ga ham en stor mengde piller som garanti for lånet.

Retten trodde ikke på mannens mange forklaringer. Selv om han hevdet at han lett kunne låne ut penger fordi han som «bortskjemt enebarn» fikk hva han trengte av sin mor, anså tingrettsdommerne det som mer sannsynlig at mannen pushet piller i narkomiljøet.

- Som heroin
At han i tillegg ble tatt mens han forsøkte å smugle piller gjennom tollen, gjorde ikke troverdigheten hans bedre. Den tidligere domfelte mannen fikk sin 16. dom mandag, da han ble sendt i fengsel i ti måneder.

«(...) Enkelte av tablettene har et høyt avhengighetsskapende potensiale, særlig gjelder dette de beslaglagte dolcontintablettene. (...) Tablettene er nærmest å sammenligne med heroin.» skrev retten da den skulle begrunne de straffeskjerpende omstendighetene.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere