RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kreftpasienter går glipp av behandling

Foto: TV 2
Sist oppdatert:
Mange norske kreftpasienter går glipp av strålebehandling som kan forlenge deres liv og gi tdem mindre plager og smerter.

Mens 47 prosent av svenske kreftpasienter får strålebehandling, er andelen i Norge lavere. Her får bare 30 prosent strålebehandling, viser en ny undersøkelse.

- Årsaken kan blant annet være at kunnskapen om stråleterapi og nytten ikke er god nok blant helsepersonell, sier avdelingsoverlege og professor Stein Kvaløy ved Radiumhospitalet til Aftenposten.

Sammen med kollegene Vidar Jetne og Øyvind Bruland, står han bak en undersøkelse om bruken av strålebehandling i Norge.

Undersøkelsen viser blant annet at det er store forskjeller fra helseregion til helseregion og også mellom fylker i samme helseregion.

Hvert år er det mellom 2.000 og 4.000 kreftpasienter som ikke får tilbud om strålebehandling, men som ville hatt god nytte av dette, enten som lindring eller som et middel for å forlenge pasientes levetid, skriver Aftenposten. Ekspertene på Radiumhospitalet regner strålebehandling som en billig behandling sammenlignet med alternativene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere