RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kreftpasienter vil røyke i fred

(Foto: Thomas Bjørnflaten/Scanpix)
Sist oppdatert:
Pasienter på kreftavdelingen ved Sykehuset i Rogaland reagerer på røykenekt.

Kreftavdelingen på Sykehuset i Rogaland har representert siste skanse av røykerom på Sykehuset i Rogaland. I sommer stenges også det. Pasientene føler seg umyndiggjort.

- Mange av de som kommer hit, kjemper en kamp om liv og død. Det tar alle kreftene deres. Og så blir de på toppen nektet å ta seg en røyk, sier Turid Fiksdal til Stavanger Aftenblad.

Stenges fra 1. august

Styret i Helse Stavanger har fulgt opp Stortingets vedtak og gjort det klart at sykehuset ikke lenger skal ha røykerom. Derfor blir det stengte dører for røykerne fra 1. august.

- Jeg er snart 87 år. Det er for seint for meg å slutte. Og sånn føler mange andre det. Det er for seint å slutte - når man har fått kreften, sier Ada Aanensen til avisa.

Lang vei ut

Det finnes et røyketelt utenfor sykehuset, men mange av kreftpasientene er for syke til å gå ut. Noen sitter i rullestol, får cellegift i drypp fra stativ eller er generelt for syke eller nedbrutte til å gå ut.

- Ja da! Jeg vet det er usunt å røyke. Faktisk livsfarlig. Jeg vet det. Men vi begynte en gang. Og nå, i livskampen, er det for seint å slutte, sier Aanensen.

Pålegg

- Vi er pålagt å fjerne røykerommet, sier klinikkdirektør Dagfinn Øgreid til Stavanger Aftenblad. Han sier røykerommet nå skal brukes som behandlingsrom for de som skal gjennomgå cellegiftkur.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere