RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kreftsyke får gratis medisin

Sist oppdatert:
Helse- og omsorgsdepartementet har besluttet at staten skal dekke utgiftene til smertelegemidler for pasienter med langt fremskredet og uhelbredelig kreft.

Det skriver departementet på sine hjemmesider tirsdag.

Dagens retningslinjer for dekning av pasientens legemiddelutgifter har ikke tatt tilstrekkelig hensyn til at pasienter i sykdommenes sluttfase må ha høyere styrke av smertelegemiddel, og at dette ofte bare kan produseres i apotek. Dette har ført til at enkelte pasienter ikke har fått dekket utgifter til vanedannende smertelegemidler.

På bakgrunn av dette har departementet som en midlertidig løsning, og med umiddelbar virkning, besluttet å gi Rikstrygdeverkets fullmakter til å endre sine retningslinjer.

Pasienter med kreft eller immunsvikt der sykdommen er gått inn i en langtkommen og uhelbredelig fase, kan dermed få utgiftene til vanedannende smertestillende legemidler dekket fullt ut dersom behandlingen er startet opp ved sykehus. Dekningen inkluderer også legemidler fremstilt i apotek.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere