RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kreftsyke Theodor (7) vil gjerne ha russekort

SAMLER: Theodor (7) har samlet på russekort de siste årene. I år må han tilbringe store deler av mai i isolat på sykehuset.
SAMLER: Theodor (7) har samlet på russekort de siste årene. I år må han tilbringe store deler av mai i isolat på sykehuset. Foto: Kristin Engløkken Mainitz (Fredriksstad Blad)
Sist oppdatert:
Sjuåringen er i gang med kreftkampen for andre gang. Hans største bekymring er imidlertid at han ikke skal få tak i russekort.

6. mai pakker Theodor Åslie (7), mamma Tonje Heiberg-Storvik Åslie og pappa Tor Atle Åslie bagen og setter kursen mot Rikshospitalet. Theodor skal legges inn og i gang med høydosebehandling med stamcellestøtte, noe som betyr flere uker i isolat på sykehuset for syvåringen.

- Jeg fortalte ham at vi er nødt til å være på sykehuset på 17. mai. Da sa han til meg at han lurte veldig på hvordan han skal klare å få tak i russekort hvis han er på sykehuset, forklarer Tonje.

Les saken i Fredriksstad Blad

Syvåringen er nemlig en ivrig russekort-samler og hadde gledet seg til å skaffe nye kort til samlingen sin. Nå må han være på sykehuset i en god stund og har ikke mulighet til å skaffe kortene selv.

Ber om hjelp på Facebook

Det ønsker mamma Tonje å gjøre noe med. Hun har derfor skrevet en statusoppdatering på Facebook hvor hun ber om hjelp til å samle inn russekort til den tøffe unggutten. Så langt har over 1.000 mennesker delt statusen hennes.

FBTV: Trodde guttene sine var frie fra kreft (juni 2013).

- For oss som foreldre er det jo andre bekymringer, men at han er redd for hvordan han skal få tak i russekort, viser hvor enkle barn er. Derfor vil vi også gjerne hjelpe ham slik at han kan få tak i russekort han også, smiler hun.

Er du russ i år og vil gjøre noe spesielt for Theodor? Ta kontakt med journalist Kristin Engløkken; kristin.englokken@f-b.no.

Har sjelden kreftsykdom

Theodor fikk først kreftdiagnosen, en barnekrefttype som kalles Nevro Blastom og som rammer rundt sju barn i året, like etter at han hadde fylt seks år. I juni 2013 ble han erklært kreftfri etter flere tøffe behandlingsrunder. Deretter hadde han en tilleggsbehandling frem til 13. oktober. Da, ved sluttevalueringen, ble det oppdaget et tilbakefall.

Han ble operert 13. desember, og har siden den gang vært inn og ut av sykehuset for behandling. Etter å ha fått to runder med TVD-kur, som er en type cellegift, i januar, oppdaget legene i februar at behandlingen ikke hadde gitt ønsket effekt. I februar begynte Theodor på en annen type cellegiftkur, som han nå har gått på i sju uker.

- Han har vært på denne behandlingen i sju uker nå, og er i overraskende fin form, forklarer mamma Tonje Heiberg-Storvik Åslie mens Theodor er opptatt med å bygge Lego på rommet sitt.

Har fått rosa russekort

Nå skal han altså inn for høydosebehandling, og får muligens ikke se utsiden av sykehusrommet på flere uker. Likevel smiler andreklassingen stolt og viser gledelig frem russekortene han har samlet de siste årene.

- Jeg har fått et rosa russekort før, men det fikk jeg i et Donald-blad. Og så har jeg fått svarte, røde, blå og grønne russekort, da, smiler Theodor.

Har du lyst til å hjelpe Theodor med å samle russekort? Da kan du leverere russekort i Frediksstad Blads ekspedisjon på Stortorvet eller i postkassen på utsiden, så skal vi sende russekortene til Theodor for deg.

Se flere saker i f-b.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere