*Nettavisen* Nyheter.

Krekar-advokat slår kraftig tilbake mot justisministeren

Brynjar Meling er Krekars faste forsvarer. Han gir justisministeren så hatten passer, etter nye løfter om å få Krekar ut av Norge (arkivfoto). Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

- Han er en inkompetent populist, sier Brynjar Meling til Nettavisen.

06.01.18 12:44

Lørdag lovet justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) at han skulle få Krekar ut av Norge, i «Det store intervjuet» i Nettavisen.

En terrorrettssak er berammet i Italia 10. januar. Krekar har hele tiden nektet straffskyld, men dersom det skulle bli dom mener Amundsen at han skal klare å få sendt Krekar ut.

Klikk på bildet for å forstørre.

Krekar i Oslo tingrett i 2016, da PST mente det var fare for at Krekar skulle unndra seg rettsforfølgelse i Italia. Til høyre er Krekars faste advokat Brynjar Meling. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

- Jeg tar Amundsen til utspill med stoisk ro. Han er en inkompetent populist som med sin retorikk viser grunnleggende manglende respekt for menneskerettighetene.

Les også: Frp-statssekretær var i hemmelige Krekar-møter i Italia

- Amundsen sier de skal følge menneskerettighetene. Hva er din kommentar til det?

- Hvorfor skal jeg tro på det når e-postkorrespondansen mellom politikerne i Norge og Italia viser at dette er en politisk sak og ikke en sak om terror? Jeg kunne ønske at justisministeren kunne konkretisere hvilke straffbare handlinger gjort som skulle ha noe med Italia å gjøre.

- Jeg møter ham gjerne til diskusjon og debatt om dette, slik at de som vil høre og se gjennom Krekar-skjegget, faktisk får se hvilket politisk spill en justisminister er villig til å gå inn på for å oppfylle valgløfter han ikke kan oppfylle på rettmessig vis.

Les også: Brynjar Meling: - Stoler ikke på en regjering som har sagt seg villig til å bryte menneskerettighetene for å få ham sendt ut

I Nettavisen-intervjuet sier Amundsen også at Krekar aldri skulle hatt adgang til Norge, selv om han kom som kvoteflyktning gjennom FN, i 1991. Skiftende regjeringer har forsøkt å få Krekar ut av Norge uten å lykkes.

Klikk på bildet for å forstørre.

Justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) får så hatten passer av Krekar-advokaten. Foto: Paul Weaver

Meling er klokkeklar på at regjeringen kommer til å gå på et nytt nederlag.

- Hvis Amundsen har lyst å ha som en del av sitt politiske testamente og ettermæle, at han vil høste godene av statssekretær Vidar Brein-Karlsens ølskålende e-postkorrespondanse med sin politiske kollega i Italia, så får det stå for hans regning.

Les også: Brynjar Meling langet ut mot PST i retten

- Jeg kan love justisministeren at de nok en gang vil oppleve et nederlag hvis de forsøker å sende Krekar til Italia på et åpenbart sviktende grunnlag, basert på Brein-Karlsens løfter om å skåle når Krekar-saken er løst, avslutter Meling.

Meling har gjentatte ganger tidligere uttalt at han ikke tror Krekar blir utlevert til Italia. Eksperter har også uttalt til Nettavisen at de tror det kan gå mange år før Krekar utleveres.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.