RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krekar begjært utlevert til Italia


Krekar i Oslo Tingrett fredag. Krekar ble pågrepet i Kongsvinger fengsel torsdag morgen, etter begjæring om utlevering til Italia.
Krekar i Oslo Tingrett fredag. Krekar ble pågrepet i Kongsvinger fengsel torsdag morgen, etter begjæring om utlevering til Italia. Foto: Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix / TT
Sist oppdatert:
Justisdepartementet har mottatt en formell utleveringsbegjæring på Krekar og en medsiktet fra italienske myndigheter.

 –Vi kommenterer ikke enkeltsaker av hensyn til taushetsplikten, sier kommunikasjonsansvarlig Andreas Bondevik til Nettavisen.

Krekar og den irakiske 42-åringen bosatt i Drammen blir fremstilt for forlenget fengsling i Oslo tingrett i morgen. De to er siktet for å ha planlagt terror, skriver NRK.

PST vil be om at de to blir varetektsfengslet i fire nye uker, bekrefter politiadvokat Signe Aalling i PST overfor NRK. 

Hun opplyser samtidig at oversettelsen av utleveringsbegjæringen ikke er klar, og at PST derfor ikke har mottatt dokumentene selv ennå.

Mener Krekar leder terrornettverk

Krekar og 42-åringen ble varetektsfengslet i åtte dager forrige torsdag. Den korte fengslingsperioden skyldes at italienske myndigheter hadde frist på seg til i morgen, fredag, på å levere enn formell utleveringsbegjæring. En slik begjæring må være sendt innen 30 dager.

Den italienske påtalemyndigheten mener Krekar er lederen for terrornettverket Rawti Shax.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere