*Nettavisen* Nyheter.

Krekar fikk hemmelig forsvarer

Foto: (Scanpix)

Det er ikke bare hemmelige rettsmøter mulla Krekar og advokaten hans ikke har kjent til . Mullaen har også fått oppnevnt en hemmelig forsvarer.

07.01.04 22:55

Det går fram av dokumentene Økokrim sendte til lagmannsretten i dag, ifølge TV 2 Nyhetene.

Krekar ble løslatt av tingretten mandag men sitter fengslet i påvente av at lagmannsretten skal behandle anken fra Økokrim.

På mandag varslet Økokrim at de har flere opplysninger om Krekar som de til nå har holdt hemmelige. I anken som ble sendt i dag, avsløres alle opplysningene. Meling synes imidlertid ikke dette styrker Økokrims sak.

- Nei, tvert imot føler jeg at det som fremkommer der, styrker saken til mulla Krekar. De samme forholdene som hefter ved de andre bevisene, hefter også ved mesteparten av dette, sier Meling til TV 2 Nyhetene.

Men det som kom overraskende på forsvareren, er at det ikke bare har vært hemmelige rettsmøter i denne saken. Også en skyggeforsvarer har vært oppnevnt for Krekar, fordi det har vært regnet som uheldig at Meling skulle få tilgang til enkelte opplysninger.

- Jeg mener at det har vært fullstendig unødvendig. De lekkasjene som har kommet i media, kommer fra helt andre kilder. Nå har det vært slik at jeg har lest i avisene før jeg har fått dokumentene fra politiet i en del av den siste etterforskningen som har kommet den siste uken, sier Meling.

De nye bevisene Økokrim varslet, skal etter det TV 2 forstår blant annet dreie seg om vitneavhør fra Nord-Irak.

Også dette har til nå vært hemmelig.

- Jeg tror den hemmelige etterforskningen mer blir brukt for å skape et mystikkens skjær og skremselspropaganda rundt saken enn at det er reelt behov for det, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag