RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krekar, eller Najmuddin Faraj Ahmad som han egentlig heter, har sittet varetektsfengslet siden han 25 februar gjorde et intervju med NRK og en kurdisk TV-kanal noen dager tidligere.
Krekar, eller Najmuddin Faraj Ahmad som han egentlig heter, har sittet varetektsfengslet siden han 25 februar gjorde et intervju med NRK og en kurdisk TV-kanal noen dager tidligere. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Krekar fremstilles for forlenget varetekt

Sist oppdatert:
Mulla Krekar skal fredag formiddag fremstilles for forlenget varetektsfengsling.

Torsdag ble det kjent at Riksadvokaten ber om at det blir tatt ut tiltale mot Krekar for oppfordring til straffbare handlinger.

Krekar, eller Najmuddin Faraj Ahmad som han egentlig heter, har sittet varetektsfengslet siden han 25 februar gjorde et intervju med NRK og en kurdisk TV-kanal noen dager tidligere. I intervjuene uttalte han at han ville sende en gave til den som dreper en navngitt kurder, en mann 59-åringen tidligere er dømt for å ha truet på livet.

Det er foreløpig ikke avgjort om han også vil bli tiltalt for å ha fremsatt trusler, slik han er siktet for.

– Etter min oppfatning er det slik at dersom han blir kjent skyldig, så har han allerede sonet ferdig. En slik oppfordring fortjener ikke en lengre enn straff enn det han allerede har sonet i varetekt, sier Krekars forsvarer Brynjar Meling til VG.

Fengslingsmøtet starter fredag klokken 10 i Oslo tingrett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere