RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Jørgen Berge/TV 2 Nettavisen)

Krekar frykter å bli angrepet

Sist oppdatert:
OSLO TINGRETT (TV 2 Nettavisen): Mulla Krekar frykter at han kan bli angrepet på gata etter at Carl I. Hagen kalte ham terrorist.

- Det å bli beskyldt for å være terrorist, kan føre til at jeg blir overfalt på gata, sa mulla Krekar i Oslo tingrett torsdag formiddag - i rettstvisten mellom ham og Carl I. Hagen.

Krekar sa dette da han forklarte hvorfor han bare reagerer på at Frp-formannen har kalt ham terrorist, og ikke på at han også er blitt kalt geriljaleder og ekstremist.

- Løsnet ikke skudd
Det var under et tv-innslag på TV 2 i oktober i fjor at Hagen kom med utsagnet som Krekar har tungt for å svelge. Krekar føler seg ærekrenket, og krever utsagnet mortifisert samt erstatning.

- At du kaller en person for terrorist er en beskyldning, og ikke en ytring, sa Krekar i retten. Hagens advokat derimot, Trond Hatland, påpekte i retten onsdag at utsagnet fra Hagen var en meningsytring, og ikke en faktapåstand.

Med tolk fortalte mulla Krekar om sitt engasjement i hjemlandet Irak, blant annet om perioden han var leder for den mye omtalte grupperingen ansar-al-islam.

- I den perioden jeg var leder for ansar-al-islam ble det ikke løsnet et skudd, sa Krekar.

Beskyldes for terror
Han sa i retten at han var leder for grupperingen fra 10. desember 2001 til 17. mai 2002.

- Da reiste jeg fra området, og til Norge for å besøke mine barn. Jeg hadde ikke sett barna mine på over ett år. Siden har jeg ikke hatt kontakt med ansar-al-islam, sa Krekar.

Ansar-al-Islam har siden blitt beskyldt for å ha stått bak flere terrorangrep i Nord-Irak.

Hagen forklarer seg
Rettstvisten mellom mulla Krekar og Carl I. Hagen startet i Oslo tingrett onsdag, og hovedforhandlingene er ventet avsluttet i løpet av torsdagen.

Etter at Mulla Krekar har forklart seg i retten, kommer turen til Carl I. Hagen.

TV 2 Nettavisen følger saken

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere