RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krekar frykter for livet

Mulla Krekar er overbevist om at han vil være i livsfare dersom han blir sendt tilbake til hjemlandet sitt.

Krekar frykter både for sitt eget liv og sin families sikkerhet.

Tirsdag ble han løslatt fra varetekt, men kommunalminister Erna Solberg (H) har gjort det klart at utvisningsvedtaket mot ham står ved lag. Vedtaket er nå til klagebehandling.

Får problemer
- Jeg kan ikke si så mye om min egen situasjon. Hver gang jeg uttaler meg, får min familie i hjemlandet problemer. De blir arrestert og bortført. Også her i Norge påvirkes familien min, sier Krekar til NTB.

I november i fjor uttalte Krekar til den kurdiske avisen Hawlati at han gjerne vil tilbake til Irak og kjempe i hellig krig, jihad.

Vil kjempe i krig
- Jeg anser det absolutt å være en religiøs plikt. Jeg vil gjerne sitte bak en stein med en Kalasjnikov på skuldra, i stedet for å bli ubetydelig her, sa Krekar i intervjuet.

Til NTB utdyper han:

- Jeg har sagt at hvis landet mitt blir okkupert av en fremmed makt, vil jeg heller reise tilbake til mitt hjemland og kjempe enn å rømme bort. Man er ingen helt dersom man reiser fra landet sitt når det blir angrepet, sier Krekar.

- Ønsker du dermed å reise tilbake til Irak nå?

- Nei. En ung mann ble arrestert og torturert i seks måneder bare fordi han var i besittelse av mitt bilde. Hva vil skje dersom jeg selv reiser? spør han retorisk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere